סמיון פישקין, אלי פלד, איילה שירן ודניאל אלחרט

סטודיו טכנולוגי 2 שנה א' סמסטר ב'

סטודיו טכנולוגי

שנה א'

מנחה: אדר' איתי שפירא

בחרנו לשנות את גרם המדרגות במבנה הנסלמן האוס של האדריכל מייקל גרייבס. הוספנו אל המדרגות הפנימיות של המבנה בקומת הקרקע העולות אל קומה א' גרם מדרגות תואם וחיצוני. בחרנו בהן מכיוון שראינו אופציה לשינוי הקשר בין החוץ לפנים במבנה על ידי החידוש אותו אנו מציעים.

הוספת מהלך המדרגות החדש מחבר בין פנים המבנה אל החוץ ויוצר אפקט מראה, כמו כן זוהי אלטרנטיבת עלייה לקומה א' מבלי להיכנס אל המבנה. המדרגות החיצוניות מחברות את סביבת המבנה אליו ובנוסף הוספנו אזור ישיבה חיצוני המהווה פינת אתנחתא בטבע.

כדי להדגיש את הקשר בין הפנים לחוץ החלטנו לשנות את החומרים אשר מצפים את המדרגות. בחרנו בפנים המבנה לשים ציפוי אבן גרניט מלוטשת ובחוץ אבן גרניט לא מלוטשת. מעל כל מדרגה יצרנו חלון קטן אשר מכניס מעט אור.
אזור הישיבה בחוץ נראה כיוצא מתוך גרם המדרגות כך שהוא עשוי מאותם החומרים ושומר על אותה שפה.

הפרויקט

מודל

פרט חיבור 1

הדמיית חוץ

תהליך עבודה 2

תמונת מודל 1

תמונת מודל 2

פרט חיבור 2